Rolada serowa z szynką,sałatą i z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.W garnku zagotować dużą ilość wody. Zdjąć z ognia i włożyć do niej ser żółty zawinięty w woreczek do żywnośc i trzymamać go w wodzie do momentu,aż ser zrobi się miękki .U mnie to trwało 30 minut.
2. Farsz:
Do serka Almette dodać jogurt , a nastepnie dodac umyte , osuszone i pokrojone w kostkę kolorowe papryki , ogórki, drobno posiekany szczypiorek,doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.
3. Ser żółty wyciągnąć z wody i z foli,położyć na kawałku foli spożywczej, przykryć drugim kawałkiem foli i rozwałkować bardzo cienko . Nastepnie płat tegosera sera wyłożyć plastrami szynki konserwowej , potem plastrami serka topionego a na koniec ułozyc liście umytej osuszonej sałaty i rozporowadzic farsz serowo-warzywny.
Całość delikatnie zawinąć w papier i folie aluminiową i schłodzic w lodówce.
Rolade podawac pokrojona w plastry .Smacznego.
Komentarze