Rolada serowa z szynką

4.48 (164 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 400 g sera Gouda
    200 g serka topionego śmietankowego
    100 g masła
    4 jajka ugotowane na twardo
    250 g szynki konserwowej w kawałku
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Szynki

Rolada serowa z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. W garnku zagotować dużą ilość wody. Zdjąć z ognia i włożyć do niej ser, nie wyjmując z opakowania. Trzymamy go w wodzie do momentu, aż ser zrobi się cały miękki i plastyczny ok. 30 - 40 minut. (Użyłam takiego sera).
  • 2. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę dodać serki topione i razem utrzeć. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, jajka i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.
  • 3. Ser żółty wyjąć z wody i foli, położyć na kawałku foli spożywczej, przykryć drugim kawałkiem foli i rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Posmarować farszem i zwinąć w roladę.
  • 4. Całość zawinąć ciasno w folię spożywczą. Włożyć do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Na drugi dzień pokroić w plastry.

Porady

Przepis znalazłam na blogu kulinarnym: kuchnia Broni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować