Rolada serowa z pieczarkami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser w opakowaniu włożyć do gorącej wody na 30 minut. Co jakiś czas obracać aby równomiernie zmiękł. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, doprawić solą oraz pieprzem. Podsmażyć na oleju do miękkości aż wyparuje cały płyn. Do ciepłych pieczarek dodać serek topiony i dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić w razie potrzeby solą oraz pieprzem. Ser wyjąć z woreczka i ciepły rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki płat o grubości około 1/2 cm. Na ser wyłożyć masę pieczarkową zostawiając około 1 cm brzeg i zwijać w roladę. Zawinąć w papier lub w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Komentarze