Rolada serowa z pieczarkami

  • wyświetlono: 134188 |
  • dodany do książki kucharskiej: 141 |
  • polecenia: 7

Apetycznie wygląda i wyśmienicie smakuje.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Monika Bojko, Wojsławice
  • 15min

Składniki

35 dag łagodnego żółtego sera
30 dag pieczarek
35 dag filetów z kurczaka
cebula
1/2 szklanki majonezu
3 jajka
olej do smażenia
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Rolada serowa z pieczarkami

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju.
  • 4. Na ciepłym serowym placku układamy mięso i przykrywamy warstwą pieczarek. Zwijamy w roladę i zapiekamy
    25 minut w temp. 180 °C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

rolada serowapieczarkiser

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

Smaczna odmiana dla zwykłych schabowych...

Kule mięsne z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Kule mięsne z pieczarkami

Soczysty, miękki filet z kurczaka...

Boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku

Dodane przez: anemon

Boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku

Niezwykle proste do przygotowania...

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym z pieczarkami i kukurydzą

Dodane przez: Martyna1991

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym...

Wołowina to bardzo trudne mięso,...

Indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym z koperkiem

Dodane przez: justi2401

Indyk duszony w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Delikatny filet indyczy duszony...