Rolada serowa z masą czekoladową i malinami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna, choć troszkę ,,ciężka i wilgotna'' a to za sprawą masy czekoladowej.... Znikła równie szybko jak się pojawiła:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 roladę o długości ok. 35cm
    Ciasto serowe:
    250g sera półtłustego z kostki
    1 jajko
    5 łyżek cukru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki pszennej
    100g masła
    250g czekoladowego masła do smarowania kanapek typu Nutella
    Ok. 30 malin
    1 jajko – do posmarowania rolady

    Kruszonka:
    50g mąki
    25g margaryny
    35g cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada serowa z masą czekoladową i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto serowe: Mąkę przesiać na stolnicę i dodać do niej pozostałe składniki oprócz masy makowej. Zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 0,5 – 1 cm. Masę rozsmarować na cieście zostawiając po bokach 2 cm marginesy, posypać malinami. Zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem i posypać kruszonką, dociskając ją do ciasta. Roladę dość ciasno owinąć w papier do pieczenia. Ułożyć w wąskiej blaszce łączeniem do dołu. Piec ok. 30 - 40 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
  • 2.
    Kruszonka:Składniki zagniatać palcami, aż nabiorą postać kruszonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować