Bardzo smaczna, choć troszkę ,,ciężka i wilgotna'' a to za sprawą masy czekoladowej.... Znikła równie szybko jak się pojawiła:)
20 min
Składniki:
Składniki na 1 roladę o długości ok. 35cm
Ciasto serowe:
250g sera półtłustego z kostki
1 jajko
5 łyżek cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
100g masła
250g czekoladowego masła do smarowania kanapek typu Nutella
Ok. 30 malin
1 jajko – do posmarowania rolady
Rolada serowa z masą czekoladową i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto serowe: Mąkę przesiać na stolnicę i dodać do niej pozostałe składniki oprócz masy makowej. Zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 0,5 – 1 cm. Masę rozsmarować na cieście zostawiając po bokach 2 cm marginesy, posypać malinami. Zwinąć w roladę. Posmarować jajkiem i posypać kruszonką, dociskając ją do ciasta. Roladę dość ciasno owinąć w papier do pieczenia. Ułożyć w wąskiej blaszce łączeniem do dołu. Piec ok. 30 - 40 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
2.
Kruszonka:Składniki zagniatać palcami, aż nabiorą postać kruszonki.
Komentarze