Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce roztrzepać jajka,dodać majonez i wymieszać.
Na koniec dodać starty na dużych oczkach tarki ser,dokładnie wymieszać łyżką.
Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować cienko olejem.
Następnie wyłożyć masę serowo-jajeczną i równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni blaszki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 20 minut.
Z upieczonego i ostudzonego ciasta zdjąć papier.
2.Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę obrać i drobno pokroić,zeszklić na oleju,dodać pieczarki
i smażyć do odparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem,ostudzić.
Piersi kurczaka oczyścić z błonek,opłukać i osuszyć,rozbić na niezbyt cienkie płaty,oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
3.Przygotowane mięso ułożyć na serowym cieście( na tej stronie co był papier) pozostawiając wolne krótsze brzegi ok 2 cm,na mięsie rozłożyć pieczarki.
Całość zwinąć ściśle w roladę,zaczynając od krótszego boku.
Roladę ponownie zawinąć w papier,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 50 minut.
Komentarze