Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

4.47 (150 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podajemy na ciepło lub zimno w obu wariantach smakuje świetnie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    5 łyżek majonezu
    400 g żółtego sera
    500 g pieczarek
    6 filetów kurczaka(pojedynczych,małych)
    cebula
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce roztrzepać jajka,dodać majonez i wymieszać.
    Na koniec dodać starty na dużych oczkach tarki ser,dokładnie wymieszać łyżką.
    Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować cienko olejem.
    Następnie wyłożyć masę serowo-jajeczną i równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni blaszki.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 20 minut.
    Z upieczonego i ostudzonego ciasta zdjąć papier.
  • 2. Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
    Cebulę obrać i drobno pokroić,zeszklić na oleju,dodać pieczarki
    i smażyć do odparowania wody,doprawić do smaku solą i pieprzem,ostudzić.
    Piersi kurczaka oczyścić z błonek,opłukać i osuszyć,rozbić na niezbyt cienkie płaty,oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
  • 3. Przygotowane mięso ułożyć na serowym cieście( na tej stronie co był papier) pozostawiając wolne krótsze brzegi ok 2 cm,na mięsie rozłożyć pieczarki.
    Całość zwinąć ściśle w roladę,zaczynając od krótszego boku.
    Roladę ponownie zawinąć w papier,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować