Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić mikserem, dodać majonez i drobno start żółty ser. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ważne, aby ten papier był dobrej jakości, najlepiej taki pokryty warstwą silikonową, bo inaczej nie będzie go można oddzielić po pieczeniu. Piec w 180ºC przez ok. 15min., do lekkiego zrumienienia.
2.Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Na patelni zeszklić wcześniej posiekaną cebulę, dodać pieczarki, pieprz i sól, podusić ok. 10min. Fileta umyć, pokroić i rozbić, jak na kotlety. Przyprawić.
Na upieczony placek serowy nałożyć pierś z kurczaka, a na to odsączone pieczarki, ja dodałam też do nich nieco posiekanej pietruszki. Całość zawinąć formując roladę. Piec w 180ºC jeszcze przez 30-35min.
3.Czosnek drobniutko posiekać, wymieszać z jogurtem, dodać sól i pieprz do smaku. Do sosu można dodać majonez. Podawać można zarówno na ciepło jak i po przestygnięciu.
Komentarze