Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

4.98 (167 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Idealna na każdą okazję.Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki (blaszka 24x40cm):

    6 jajek
    3 łyżki majonezu
    30 dkg żółtego sera
    podwójna pierś z kurczaka
    30 dkg pieczarek
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    cebula

    Sos:
    jogurt naturalny
    czosnek
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić mikserem, dodać majonez i drobno start żółty ser. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ważne, aby ten papier był dobrej jakości, najlepiej taki pokryty warstwą silikonową, bo inaczej nie będzie go można oddzielić po pieczeniu. Piec w 180ºC przez ok. 15min., do lekkiego zrumienienia.
  • 2. Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Na patelni zeszklić wcześniej posiekaną cebulę, dodać pieczarki, pieprz i sól, podusić ok. 10min. Fileta umyć, pokroić i rozbić, jak na kotlety. Przyprawić.
    Na upieczony placek serowy nałożyć pierś z kurczaka, a na to odsączone pieczarki, ja dodałam też do nich nieco posiekanej pietruszki. Całość zawinąć formując roladę. Piec w 180ºC jeszcze przez 30-35min.




  • 3. Czosnek drobniutko posiekać, wymieszać z jogurtem, dodać sól i pieprz do smaku. Do sosu można dodać majonez. Podawać można zarówno na ciepło jak i po przestygnięciu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować