Rolada serowa nadziewana pieczarkami i kurczakiem

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Rolada super smakuje z sosem czosnkowym na zimno jak i na ciepło

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    300 g żółtego sera np. GOUDA
    200 g majonezu
    5 jajek

    Składniki na farsz:
    250 g pieczarek
    350 g fileta z kurczaka
    2 łyżki masła
    1 mała cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa nadziewana pieczarkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
    2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, chwilkę mieszamy i dodajemy majonez.
    3. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać na blaszkę. Zapiekać 20 min. w temp. 180 stopni C.
    4. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulkę chwilkę smażymy a następnie wrzucamy pieczarki i bez przykrycia dusimy, aż wyparuje cały powstały płyn.
    5. Pierś pokroić tak jak na kotlety schabowe i rozbić.
    6. Na ciepły placek serowy włożyć rozbite piersi z kurczaka oraz przygotowane wcześniej pieczarki.
    7. Roladę zwinąć i zapiekać jeszcze przez 25 min. w temp. 180 stopni. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy ,, keksówki'' by rolada się nie rozpadła.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować