- 0,5 kg sera żółtego
- 0,5 kg fileta z kurczaka,
- 40 dkg pieczarek,
- 3 jaja,
- 3 łyżki majonezu
- 1 mała cebulka
Sposób przygotowania przepisu:
Rolada serowa
1.
Ser ścieramy na tartce o małych oczkach, mieszamy z jajami i majonezem, wykładamy na pergamin i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. Filet rozbijamy, posypujemy niewielką ilością wegety. Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Upieczony plaster sera wykładamy na rozcięty rękaw do pieczenia, na to układamy filet oraz pieczarki. Zwijamy w roladę i pieczemy ok. 30 min. w rękawie do pieczenia. Po wystygnięciu kroimy.
Porady
Rolada serowa dobrze smakuje z sosem czosnkowym
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze