Rolada serowa

4.78 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 25 min

Jestem krawcową, ale bardzo lubię spędzać czas w kuchni. Często robię roladę według przepisu, który dała mi znajoma.

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • ● 30 dag żółtego sera
    ● 2 jajka ugotowane na twardo
    ● 10 dag serka topionego
    ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● pęczek szczypiorku
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 2 plastry szynki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.78 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • posiekane składniki 1. Serek topiony rozgniatamy
    w misce. Resztę składników
    (oprócz żółtego sera) drobno
    siekamy i wkładamy do serka.
    Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem i mieszamy.
  • rozwałkowany żółty ser 2. Do gorącej wody wkładamy
    żółty ser i podgrzewamy, aż stanie
    się miękki i można go będzie
    rozwałkować (ok. 1 godzina).
  • zwijana rolada 3. Na ser wykładamy masę
    i zwijamy jak roladę. Zawijamy
    w folię aluminiową i wkładamy
    na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować