Rolada serowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna rolada serowa jako przystawka lub przekąska

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser żółty: 30 dekagramów
    - ser topiony Hochland o smaku smietnakowym trójkąciki: 5 sztuk
    - papryka żólta: 1 sztuka
    - szynka pokrojona w cienkie plasterki: 4 plastry

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty włożyć do woreczka foliowego, przełożyc do garnka z bardzo gorącą wodą by się rozpuścił.
    Serek topiony rozdrobinić widelcem, dodać pokrojona w drobniutka kosteczke paprykę. Przygotować papier do pieczenia, folie spozywczą i 4 plasterki szynki.

    Goracy ser żółty wyłozyć na papier do pieczenia i dłońmi rozciągnąć go na prostokąt (w zalezności od gatunku ser rozpuści sie bardziej lub mniej), na ser połozyć szynke, na to serek z papryką i całość przy pomocy papieru pergaminowego zwinąć w roladkę a nastepnie całość zawinąć w folie spozywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.

    Podawac pokrojoą w plasterki na przystawkę lub jako przekąska.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy