30 dag żółtego sera w kostce
30 dag pieczarek
1 mała cebulka
12, 5 dag masła 82%
2 kostki po 100 g serka topionego Hochland śmietankowego
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
1.Ser włożyć do garnka z gorącą wodą na 5 - 10 minut. Do momentu aż będzie miękki ale nie lejący. Cebulkę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić. Usmażyć razem z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć, posiekać.
2.W miseczce utrzeć miękkie masło z serkami topionymi. Dodać usmażone, ostudzone pieczarki i natkę.
3.Ser wyjąć z wody o rozwałkować.
4.Masę równomiernie rozsmarować na serze.
5.Zwinąć w roladę.
6.Powstałą roladę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki do schłodzenia.
Porady
Koniecznie używać do masy normalnego masła 82 % bo wtedy masa po schłodzeniu nie będzie wypływać.
Komentarze