Rolada serowa

5 (145 ocen)

  • 30 min

Super smaczna na kanapki. Szczerze polecam !!!

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera w kostce
    30 dag pieczarek
    1 mała cebulka
    12, 5 dag masła 82%
    2 kostki po 100 g serka topionego Hochland śmietankowego
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Ser włożyć do garnka z gorącą wodą na 5 - 10 minut. Do momentu aż będzie miękki ale nie lejący. Cebulkę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić. Usmażyć razem z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć, posiekać.
  • ... 2. W miseczce utrzeć miękkie masło z serkami topionymi. Dodać usmażone, ostudzone pieczarki i natkę.
  • ... 3. Ser wyjąć z wody o rozwałkować.
  • ... 4. Masę równomiernie rozsmarować na serze.
  • ... 5. Zwinąć w roladę.
  • ... 6. Powstałą roladę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Porady

Koniecznie używać do masy normalnego masła 82 % bo wtedy masa po schłodzeniu nie będzie wypływać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować