Rolada schabowa z orzechami, morelami i śliwkami

4.5 (197 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

po prostu pyszna

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości: 1 kilogram
    - Mielone mięso wieprzowe: 20 dekagramów
    - orzechy włoskie: 10 dekagramów
    - śliwki suszone: 4 sztuki
    - morele suszone: 4 sztuki
    - przyprawa do mięsa: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 3 mililitry
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada schabowa z orzechami, morelami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozciąc na płaty o grubości 1 cm. Rozbic je. Mięso nasmarowac z obu stron olejem oraz natrzec przyprawą. Do mięsa mielonego wbic jajko, dodac posiekane orzechy i pokrojone na mniejsze części suszone owoce. Przyprawic. Płaty poukładac na blacie, jeden obok drugiego (mogą lekko na siebie nachodzic) w kształcie prostokąta. Na płat mięsa nałożyc i równomiernie rozprowadzic nadzienie z mięsa mielonego. Ciasto zwinąc, związac dobrze nicią. Tak przygotowaną roladę możemy trzymac w lodówce całą noc, a nazajutrz nalezy wstawic do pieca na godzinę i obiad gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować