Rolada schabowa porem, pieczarkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo fajną, smaczną roladę schabową z pyszny farszem z pora ,pieczarek oraz smakowitej mozzarelli.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kotlety schabowe 2,
    pieczarki 200 g,
    por 1 szt,
    cebula 1/2 szt,
    mozzarella 1 szt,
    sól i pieprz,
    czosnek 2 ząbki,

    Do panierowania;
    mąka 3 łyżki,
    jajko 1 z dodatkiem odrobiny przyprawy uniwersalnej i czosnku granulowanego,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Ser

Rolada schabowa porem, pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada schabowa z porem, pieczarkami i mozzarellą 1. Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, dobrze rozbijamy pamiętając o tym aby nie podziurawić mięsa.
    Następnie natrzeć solą i pieprzem i nałożyć około 1,5 cm jeden na drugim.

    Przygotować farsz;
    Por opłukać, przekroić po długości i pokroić w prążki.
    Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki.
    Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Pieczarki, cebulę, czosnek i por podsmażyć na oleju dodać przyprawy , a następnie wystudzić.
    Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na mięsie ułożyć kawałki mozzarelli i ciasno zwinąć roladę.
    Roladę obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony zmniejszając płomień ognia.

    Podawać do obiadu lub jako przekąskę.

Porady

Roladę po usmażeniu można pokroić i wtedy będzie więcej porcji. Rolada po ostudzeniu może być podana jako przekąska.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować