Rolada schabowa faszerowana kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam połączenie kotleta schabowego z kapustą kiszoną… chciałabym Wam zaproponować roladkę faszerowaną kapustą kiszoną. Idealne rozwiązanie na obiad…na pewno zachwycimy tym rozwiązaniem nie jedno podniebienie……

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    150 g kapusty kiszonej
    ½ cebuli
    1 łyżka musztardy
    Przyprawy: Vegeta naturalna, pieprz i trochę przyprawy do wieprzowiny.
    1 Jajko
    Bułka tarta do panierki
    Tłuszcz do smażenia ( według uznania smalec/olej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Rolada schabowa faszerowana kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada schabowa faszerowana kapustą kiszoną 1. Kotlety roztłuc dość cienko. Kotlety delikatnie doprawiam Vegetą i pieprzem, następnie smaruje musztardą. Kapustę siekam drobniej i dodaje obrana i pokrojona w kostkę cebulkę do kapusty. Następnie na każdym nasmarowanym musztardą kotlecie układam kapustę.
  • Rolada schabowa faszerowana kapustą kiszoną 2. Zwijam rolady i delikatnie oprószam przyprawa do wieprzowiny. Doprawiam roztrzepane jajko Vegetą i pieprzem. Rolady panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej i smażę na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować