Rolada pełna mięsa

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna rolada z piersi kurczaka i schabu.

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 kotlet schabowy
    4 plasterki boczku
    4 plasterki ogórka kiszonego
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka ciemnego sosu chilli
    Koncentrat pomidorowy

Rolada pełna mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś przetnij wzdłuż ( nie do końca)
  • 2. Schab i pierś rozbij tłuczkiem do mięsa
  • 3. Pierś posmaruj octem na to ułóż schab i posmaruj go sosem.
  • 4. Następnie ułóż na to ogórki i boczek
  • 5. Zwiń w rolade i obwiąż sznurkiem
  • 6. Roladkę obsmaż na rozgrzanym oleju przez ok. 3 min z każdej strony
  • 7. Ok. 1 szkl wody wymieszaj z 1-2 łyżeckzami koncentratu pomidorowego
  • 8. Roladę ułóż w naczyniu żaroodpornym i podlej woda z koncentratem
  • 9. Piecz w 180 stopniach przez ok. 50min od czasu do czasu obracając mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy