Rolada paprykowa-pomidorowa z twarożkiem

4.47 (177 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i łatwa w przyrządzeniu rolada pomidorowo-paprykowa wypełniona twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szklanki gorącej wody
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    3/4 łyżeczki papryki słodkiej
    50 g starego sera żółtego
    30 g mąki pszennej
    50 g mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka oliwy z oliwek
    400 g serka typu almete
    3 łyżki śmietany 18%
    szczypiorek
    rzodkiewka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przekąski

Rolada paprykowa-pomidorowa z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada2 1. Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka ubić powoli dodając w małych porcjach gorącą wodę ciągle miksując. Następnie nie przestawiając miksować dodać koncentrat pomidory, słodką paprykę oraz ser żółty. Obie mąki oraz proszek do pieczenia przesiać do masy z żółtek - wymieszać. W osobnej misce ubić na sztywno białka a następnie delikatnie przełożyć do pozostałych składników, dodać oliwę i wszystko razem wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
  • rola3 2. Po wyjęciu wyrzucić ciasto na mokrą ściereczkę, odlepić papier do pieczenia i zawinąć w roladę - odstawić do ostygnięcia. Farsz przyrządzić z miseczce dodając serki następnie śmietanę, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę oraz szczypiorek. Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto rozwinąć i wysmarować przygotowanym twarożkiem a następnie zwinąć i wstawić na 2-3 h do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować