Rolada owocowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Owocowe ciacho z galaretką typowo letnie borówki i porzeczki główne składniki lata.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:

    3 jaja

    4 łyżki mąki tortowej

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    100 cukru

    1 łyżka margaryny
    Dodatkowo:

    3 galaretki gruszkowe

    150 gram borówek

    100 gram porzeczek czerwonych

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada owocowa 1. Galaretki gruszkowe zalewamy litrem wody i rozpuszczamy a potem stygnie.

    Miksujemy jaja z cukrem dodajemy rozpuszczoną łyżkę margaryny i mąki obydwie przesiane.

    Zmiksowane ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy na papierze 15 minut w 180 stopniach.



  • Rolada owocowa 2. Wyjmujemy biszkopt wycinamy wymiarowo do formy od babki .Biszkopt zwijamy w ściereczkę aby nam się nie złamał .

    Biszkopt wkładamy do formy od babki . wkładamy do środka borówki i porzeczki.

    Zalewamy tężejącą galaretką .

    Wstawiamy do lodówki na 4 godzinki.

    Kiedy za szybko wlejesz galaretkę wsiąknie ci w biszkopt i będzie mokry potem ale też jadalny .
  • Rolada owocowa 3. Podajemy schłodzone i zastygnięte.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pianka owocowa

To może cię zainteresować