Rolada mięsno-warzywna

0 (0 ocen)

Jest to ulubione danie mojej rodziny

Składniki:

  • 6 jaj
    30 dag sera żółtego
    3/4 szklanki majonezu
    3 filety z kurczaka
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz

Rolada mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jaja ubijamy wraz ze startym na grubej tarce serem żółtym i majonezem, a następnie wylewamy na blaszkę potartą olejem (lub wyłożoną papierem do pieczenia). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Filety z kurczaka rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem i rozkładamy na upieczony placek. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę i podsmażamy na margarynie, doprawiamy do smaku i wykładamy na filety. Zawijamy roladę wzdłuż blaszki. Roladę pieczemy 20 minut, później przykrywamy ją folią aluminiowa i pieczemy jeszcze przez 40 minut w 180 stopniach.

Porady

Rolada może być podawana jako zimna przekąska lub jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy