Rolada mięsna z porem

0 (0 ocen)

Pyszna mięsna roladka, można ją jeść na ciepło, z sosem, dobrze smakuje też na zimno, na kromce chleba. Robi się ją szybko, nie licząc czasu pieczenia.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    2-3 cienkie pory
    20dag żółtego sera
    2 cebule
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka oleju
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Dania główne

Rolada mięsna z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać.
  • 2. Mięso wymieszać z cebulą, jajkami i bułką tartą. Doprawić do smaku.
  • 3. Por oczyścić, sparzyć wrzątkiem, pozostawić na sitku, aby odciekł.
  • Rolada mięsna z porem 4. Na papierze do pieczenia rozprowadzić mięso mielone (cienką warstwę) na kształt prostokąta. Pora pociąć na kawałki o długości krótszego boku prostokąta i ułożyć je na mięsie. Za pomocą papieru zwinąć mięso w roladę. Mięso przełożyć do natłuszczonej keksówki. Piec godzinę w 200stopniach. Pod koniec pieczenia położyć na roladzie plasterki żółtego sera. Gdy ser się przyrumieni, roladę wyjąć z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować