Rolada kokosowa bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Przepyszna rolada bez pieczenia. Masa kokosowa plus masa z ciasteczek maszynkowych. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Masa kakaowa;

    250 g ciastek maszynkowych,
    30 g masła,
    ½ szklanki mleka,
    3 łyżki kakao.
    Masa kokosowa;

    100 g miękkiego masła,
    100 g wiórków kokosowych,
    ¾ szklanki cukru pudru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada

Rolada kokosowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka rozdrabniamy do drobny pył. W garneczku podgrzewamy mleko, kakao i masło. Mieszamy aż składniki się rozpuszczą. Natępnie dodajemy ciasteczka. Odstawiamy do wystudzenia.

    Miękkie masło miksujemy na biały puch, następnie dodajemy wiórka kokosowe i cukier puder.

    Na folię spożywczą wyładamy ciemną masę mniej wiecej 20×25 cm. Na to nakładamy jasną masę i za pomocą folii zwijamy roladę.

    Ciasto owijamy folią i chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny.

    Smacznego ;)

Porady

Najlepiej zrobić dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować