Rolada kokosowa bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny deser

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    4 paczki herbatników
    Pół szklanki cukru
    Pół szklanki wody
    Pół kostki masła
    Masa kokosową:
    Pół szklanki cukru
    Pół kostki masła
    15 dag wiórków kokosowych
    1 łyżka wódki

Rolada kokosowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada 1. Wykonanie:
    Cukier i wodę zagotowujemy razem z masłem. Po wystudzeniu mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Masę przekładamy na pergamin, przykrywamy drugim kawałkiem pergamin i wałkujemy na cienki placek.
    Cukier ucieramy z masłem, dodajemy wiórki kokosowe i wódkę. Krem wykładamy na rozwałkowany blat, rozsmarować, zwinąć w roladę. Dobrze schłodzić w lodówce

Porady

Zamiast wiórek kokosowych możemy użyć zmielonych orzechów lub migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy