Rolada Kawowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

Coś dla wielbicieli kawy jest bardzo kremowa i delikatna

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    8 jaj
    8 łyżek mąki krupczatki
    8 łyżek cukru
    1,5 łyżeczki p. do pieczenia

    Masa Kawowa:
    4 żółtka
    0,15 dkg cukru kryształu
    1 kopiata łyżka mąki pszennej
    szklanka parzonej kawy (z 4 łyżeczek)
    1 kostka masła
    kieliszek spirytusu
    1/2 szklanki c. pudru

Rolada kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 minut. Wyjąć z blaszki na ściereczkę i szybko zwinąć.
    Masa: 4 żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę i lekko przestudzoną kawę i to zagotować na budyń. 1 kostkę masła ucierać z c. pudrem i dodać ostudzony budyń na koniec kieliszek spirytusu. Nadziać roladę i ponownie zwinąć. Udekorować wg gustu i upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy