Rolada kakaowa z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem mikserem na najwyższych obrotach, dodać mąki delikatnie wymieszać.
Przelać ciasto na blaszkę, wygładzić.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni około 15- 20 minut.
Żelatynę zalać gorącą wodą, odstawić .
Jogurt ubijać mikserem na średnich obrotach z dodatkiem cukru.
Zwiększyć obroty miksera, dodać rozpuszczoną żelatynę w kąpieli wodnej.
Odstawić na 20 - 30 minut żeby jogurt się ściągnął.
Tężejący krem , wymieszać z umytymi, osuszonymi borówkami.
Masę rozsmarować na cieście, zwinąć, odstawić do lodówki na 2- 3 godziny.
Przed podaniem dekorować rozpuszczoną czekoladą.
SMACZNEGO!!!
Komentarze