Rolada jajeczna z rybą

0 (0 ocen)

Przygotowałam dietetyczną roladę jajeczną z rybą. Myślałam, że domownikom nie będzie smakować, ale się pomyliłam, mąż był zachwycony. Przepis zaczerpnięty z internetu

Składniki:

  • Ciasto jajeczne
    jajka szt 4
    sól
    pieprz
    kurkuma - 1 łyżeczka
    Farsz
    wywar warzywny - 1 l
    czosnek - 1 ząbek
    cebula - 1 szt
    chrzan - 4 łyżeczki
    ryba biała filet - 450 g
    szczypiorek - 2 łyżeczki
    papryka ostra do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Ryba Jajko Przystawki

Rolada jajeczna z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada jajeczna z rybą 1. Białka jaj ubić na sztywno ze szczyptą soli.
    Do ubitej piany dodać kurkumę i pieprz, dokładnie ubić.
  • Rolada jajeczna z rybą 2. Wylać masę na wyłożoną papierem i wysmarowanej tłuszczem blachy z piekarnika.
    Piec w 200 stop. Przez 10 minut.
  • 3. Upieczoną roladę wyjąć z piekarnika, przełożyć na deskę i szybko zdjąć papier.
    Zwinąć w rulon.
  • Rolada jajeczna z rybą 4. Rybę pokroić na kawałki, włożyć do wrzącego wywaru, dodać przyprawy, plastry cebuli, czosnek, sól i pieprz, gotować przez 8 minut.
    Ugotowaną rybę, wyjąć, odcedzić na durszlaku.
    Kawałek ryby pokroić w paski, resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem ostrej papryki.
  • Rolada jajeczna z rybą 5. Rozwinąć roladę jajeczną posmarować chrzanem, posypać szczypiorkiem.
    Następnie wyłożyć zmiksowaną rybę, znów posmarować chrzanem.
    Na brzegu rolady ułożyć kawałki ryby, zwinąć ciasno w rulon i folię aluminiową.
  • Rolada jajeczna z rybą 6. Roladę odstawić na 3 godziny do lodówki.

Porady

Rybę trzeba dobrze doprawić , aby byla ostra, bo inaczej będzie mdla.Można dołożyć jeszcze do farszu ogórka kwaszonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować