Rolada jagodowo waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubiłam całe jaja z cukrem dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszałam. Ciasto wylałam na blachę czarna z piekarnika płaską ale najpierw na nią położyłam papier dopieczenia . Włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 15 minut w 170 stopniach . Wyjęłam przełożyłam na ścierkę ściągnęłam papier i zrolowałam ze ścierka godzinę tak leżało i się studziło .
Krem
Ugotowałam budyń w 300 gramach mleka ostudziłam dodałam masełko i zmiksowałam
Na ostudzony biszkopt wyłożyłam dżem jagodowy na całej powierzchni ,a na niego krem waniliowy zrolowałam przełożyłam na folię aluminiową i zawinęłam jak cukierka wstawiłam na godzinę do lodówki , wyjęłam pokroiłam smakowała wyśmienicie i fajnie wyglądała.
Komentarze