Rolada jagodowo waniliowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Moja córcia zapragnęła rolady więc postanowiłam zobaczyć jak mi wyjdzie .

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt

    4 jaja

    cukier 125 gram

    mąka 125 gram

    proszek do pieczenia pół łyżeczki

    Krem waniliowy

    Budyń waniliowy 1 sztuka

    mleko 300 gram

    masło 125 gram

    dżem jagodowy miałam Jamar przypasował idealnie

Rolada jagodowo waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada 1. Ubiłam całe jaja z cukrem dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszałam. Ciasto wylałam na blachę czarna z piekarnika płaską ale najpierw na nią położyłam papier dopieczenia . Włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 15 minut w 170 stopniach . Wyjęłam przełożyłam na ścierkę ściągnęłam papier i zrolowałam ze ścierka godzinę tak leżało i się studziło .

    Krem

    Ugotowałam budyń w 300 gramach mleka ostudziłam dodałam masełko i zmiksowałam

    Na ostudzony biszkopt wyłożyłam dżem jagodowy na całej powierzchni ,a na niego krem waniliowy zrolowałam przełożyłam  na folię aluminiową i zawinęłam jak cukierka wstawiłam na godzinę do lodówki , wyjęłam pokroiłam smakowała wyśmienicie i fajnie wyglądała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy