Rolada jabłkowa bez pieczenia

4.5 (177 ocen)

Roladę proponuję podać z duuuużą ilością lodów waniliowych

Składniki:

  • MASA JABŁKOWA :
    1kg jabłek ( użyłam szarej renety )
    2 galaretki cytrynowe
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki żelatyny
    MASA ŚMIETANOWA:
    0,5 litra śmietany 30%
    4 łyżeczki żelatyny
    cukier puder do smaku
    pół łyżeczki wanilii
    1/2 szklanki wrzącej wody do rozpuszczenia żelatyny
    Kilka podłużnych biszkoptów

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rolada jabłkowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada jabłkowa bez pieczenia 1. Jabłka umyć , obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na mniejsze kawałki , opłukać , usmażyć , do gorących wsypać galaretki , cukier i żelatynę , dokładnie wymieszać odstawić .Jabłka można dosłodzić . Na lnianej ściereczce rozłożyć folię spożywczą , rozłożyć tężejące jabłka , uformować prostokąt. Śmietanę ubić, dodać cukier puder do smaku i wanilię .Żelatynę rozpuścić , wystudzić dodać do ubitej śmietany cały czas miksując , ubitą śmietanę rozłożyć na jabłka . Biszkopty ułożyć na krótszym końcu prostokąta , łapiąc za folię ostrożnie zwijać roladę . Gotową roladę włożyć do lodówki najlepiej na noc . Podawać z lodami waniliowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować