rolada jabłkowa

0 (0 ocen)

szybka i smaczna

Składniki:

  • BISZKOPT: 5jajek, 3/4szkl cukru, 3/4szkl mąki pszennej, 2łyżki mąki ziemniaczanej, Łyżeczka pr. do pieczenia. DODATKOWO: Ok. 1kg tartych jabłek, Łyżka cynamonu, 3łyżki cukru.

Rolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć papierem do piecz.
    Jabłka, cynamon i cukier wymieszać.
    Z powyższych składników ubić ciasto biszkoptowe.
    Na papier wyłożyć masę jabłkową, wylać ciasto biszkoptowe. (CIASTO NIE MOŻE DŁUGO STAĆ)
    Piec w temp.180-200stopni przez 20min.
    Po upieczeniu przykryć wilgotną ściereczką i odwrócić blaszkę z ciastem – TAK ABY JABŁKA BYŁY NA WIERZCHU
    Ściągnąć pergamin i gorące zwinąć w roladę.
    Wystudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy