Rolada herbatnikowo-kokosowa

  • wyświetlono: 587 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybko sie ja robi i jest bardzo dobra

Ewelina 80

Składniki

ciasto ciemne
20dkg herbatników
12dkg cukru pudru
15dkg zmielonych orzechów włoskich
1 jajko
olejek rumowy
2 łyzki kakao
spirytus
Ciasto kokosowe
15dkg wiorek kokosowych
10 dkg cukru kryszt
10 łyzek mleka
1 łyzka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Rolada herbatnikowo-kokosowa

  • Rolada herbatnikowo-kokosowa1. Ciasto ciemne
    Herbatniki zmielic dodac orzechy i reszte składników wymieszac i zarobic jak na cisto podzielic na 2 czesci i rozwałowac
    Ciasto kokosowe
    Mleko, cukier zagorowac dodac wiorka i ciagle mieszajac dodac masło smazyc tak ok 5 minut wystudzic i dac na rozwałkowane ciemnie ciasto i zwinac jak rolade zawinac w folie i włoazyc do lodówki

Porady

Do kokosowego ciasta kokosowego mozna dac rodzynki lub inne bakalie

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada kokosowo-chałwowa

Dodane przez: afrodyta

Rolada kokosowo-chałwowa

Delikatna, bardzo smaczna rolada...

Kokosowa rolada

Dodane przez: olciaa89

Kokosowa rolada

Idealna dla smakoszy kokosa, szybka...

rolada kokosowa

Dodane przez: justynka298

rolada kokosowa

Świetna rolada i całkiem szybka....

Rolada kokosowa

Dodane przez: RedakcjaPP

Rolada kokosowa

Mam 13 lat. Moja rolada jest bardzo...

ROLADA

Dodane przez: przejs

Rolada kokosowa

Specjalność mojego męża :)

Herbatnikowa krówka

Dodane przez: Bożena Z.

Herbatnikowa krówka

Herbatnikowa krówka to pyszny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE