Rolada herbatnikowo-kokosowa

0 (0 ocen)

Szybko sie ja robi i jest bardzo dobra

Składniki:

  • ciasto ciemne
    20dkg herbatników
    12dkg cukru pudru
    15dkg zmielonych orzechów włoskich
    1 jajko
    olejek rumowy
    2 łyzki kakao
    spirytus
    Ciasto kokosowe
    15dkg wiorek kokosowych
    10 dkg cukru kryszt
    10 łyzek mleka
    1 łyzka masła

Rolada herbatnikowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada herbatnikowo-kokosowa 1. Ciasto ciemne
    Herbatniki zmielic dodac orzechy i reszte składników wymieszac i zarobic jak na cisto podzielic na 2 czesci i rozwałowac
    Ciasto kokosowe
    Mleko, cukier zagorowac dodac wiorka i ciagle mieszajac dodac masło smazyc tak ok 5 minut wystudzic i dac na rozwałkowane ciemnie ciasto i zwinac jak rolade zawinac w folie i włoazyc do lodówki

Porady

Do kokosowego ciasta kokosowego mozna dac rodzynki lub inne bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy