Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Postanowiłam nie bawić się w zawijanie pojedynczo gołąbków, zrobiłam to w jednej roladzie.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
    • 1 całe jajko
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 1 papryka czerwona
    • 1 cebula
    • 3 ogórki konserwowe
    • 1 torebka ryżu ugotowanego
    • ½ puszki kukurydzy
    • 4 duże liście kapusty włoskiej
    • 2 marchewki
    • 10 dag sera żółtego
    • 520 g sosu meksykańskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
  • mięso 2. Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.
    Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa.
  • warzywa 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
  • kapusta 4. Przykrywamy pozostałym mięsem i zawijamy liście kapusty na górę, przykrywając mięso tak żeby wyszła nam rolada.
  • rolada 5. Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
  • danie 6. Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1vhv0kx

To może cię zainteresować