ROLADA FRANCUSKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

4.5 (164 ocen)

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    3 jabłka
    2 łyżki cynamonu
    1 jajko
    cukier brązowy
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada francuska z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć rulon ciasta, posmarować go roztrzepanym jajkiem, dosyć sporo. Na posmarowane ciasto francuskie posypać cynamon, na całości. Na posypany cynamon posypać brązowy cukier. Następnie rozłożyć jabłka starte na grubych oczkach. Zwinąć ciasto francuskie w rulon. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, koniec ciasta położyć na spodzie, tak aby się nie rozwinęło podczas pieczenia. Wierzch ciasta posmarować znowu roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować