Rolada faszerowana z fileta

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki pieczone z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami oraz papryką.
Bardzo lekkie mięso z delikatnym farszem. Bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 piersi z kurczaka
    • 15 dag pieczarek ja miałam ugotowane
    • ½ słoika papryki konserwowej
    • Kilka cebulek marynowanych
    • Przyprawa złocista do kurczaka
    • Sól
    • 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada faszerowana z fileta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Filety kroimy na pół, odcinamy wystające kawałki.
  • otwór 2. W mięsie robimy otwór.
  • przyprawa 3. 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawą złocistą oraz solą.
  • 4. W marynatę wkładamy mięso na godzinę.
  • pieczarki,papryka 5. Pieczarki oraz cebulę i paprykę drobno kroimy.
  • ser 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 7. Fileta faszerujemy na przemian: ser, papryka, cebulki, pieczarki.
  • rolada 8. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • rolada 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować