Rolada dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z połową cukru na puch , w trakcie ubijania dosypać resztę cukru
2.Do ubitych jaj dodać mus z dyni i sok z cytryny
3.Suche składniki zmieszać razem i przesiać do masy jajecznej , wymieszać
4.Ciasto wylać do formy o wymiarach 35/38 wyłożonej papierem do pieczenia , posypać orzechami , piec około 30 minut w 175*C
5.Po upieczeniu cisto wyłożyć na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem ,papierem do góry , zdjąć papier , ciasto zwinąć razem ze ściereczka w roladę
6.Masa: masło utrzeć z cukrem , dodać serek i sok z cytryny , wszystko razem dokładnie utrzeć
7.Ciasto posmarować kremem , zwinąć , gotową roladę posypać cukrem pudrem i udekorować według uznania
Komentarze