Rolada drobiowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa mięsna:
Mięso wraz z cebulą zmienić. Dodać 2 jajka, przyprawy do smaku, namoczoną w wodzie bułkę oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
2.Masa szpinakowa:
Na niewielkiej ilości oleju podduszamy szpinak z czosnkiem, przyprawami i majonezem. Po przestudzeniu dodać 1 jajko i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, Dokładnie wymieszać.
3.Masę mięsną rozsmarować na folii tworząc prostokąt. Na niej rozsmarować masę szpinakową. Pomagając sobie folią mięso zwinąć w roladę. Końce folii mocno związać.
4.W dużym garnku zagotować wodę. Roladę wkładamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy ok 20 minut.
Gotową roladę wyjąć z folii i pokroić w plastry. Można podawać na ciepło jak i na zimno ( jako wędlina). Smacznego!
Komentarze