Rolada drobiowa ze szpinakiem

4.5 (200 ocen)

Prosta, lekka potrawa. Rolada idealnie smakuje na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
    3 jajka
    2-3 cebule
    szpinak ( świeży lub jedno opakowanie mrożonego brykietu)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka majonezu
    olej
    sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona, przyprawa do kurczaka, maggi,
    1 bułka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    Dodatkowo przygotować: folia spożywcza, sznurek.
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Rolada drobiowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada drobiowa ze szpinakiem 1. Masa mięsna:
    Mięso wraz z cebulą zmienić. Dodać 2 jajka, przyprawy do smaku, namoczoną w wodzie bułkę oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem 2. Masa szpinakowa:
    Na niewielkiej ilości oleju podduszamy szpinak z czosnkiem, przyprawami i majonezem. Po przestudzeniu dodać 1 jajko i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, Dokładnie wymieszać.
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem 3. Masę mięsną rozsmarować na folii tworząc prostokąt. Na niej rozsmarować masę szpinakową. Pomagając sobie folią mięso zwinąć w roladę. Końce folii mocno związać.
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem 4. W dużym garnku zagotować wodę. Roladę wkładamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy ok 20 minut.
    Gotową roladę wyjąć z folii i pokroić w plastry. Można podawać na ciepło jak i na zimno ( jako wędlina). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szpinak Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować