Rolada drobiowa z serem i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Delikatne mięso drobiowe pysznie smakuje w połączeniu z wyrazistym serem żółtym i aromatyczną natką pietruszki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    6 plastrów sera żółtego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Sól, pieprz, pieprz ziołowy
    1 szklanka bulionu.

Rolada drobiowa z serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka przecinamy nożem tak aby uzyskać z każdego fileta 3-4 cienkie plastry. Plastry układamy na folii spożywczej tak aby lekko nachodziły na siebie i utworzyły prostokąt. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym, na wierzchu układamy plastry sera żółtego, w odległości ok. 2 cm od brzegów i posypujemy całość natką pietruszki. Zwijamy roladę, pomagając sobie folią ułożoną pod mięsem. Obwiązujemy roladę nicią i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie podlewamy bulionem i dusimy ok. 40 minut. Po lekkim przestudzeniu kroimy roladę w plastry i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy