Rolada drobiowa z kaparami i sosem pieczeniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka umyć, zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości. Mięso zemleć razem z chlebem, dodać drobno posiekaną cebulę, przyprawy i jajko, kapary można przekroić na pół. Wymieszać masę mięsną, wyłożyć na folię spożywczą i zawinąć dość gruby rulon. Obwiązać nitką.
Parzyć w wolno gotującej się wodzie przez 45-50 min. Wyjąć i przestudzić.
Wywar z pod pieczeni wlać do rondelka, dodać grzyby, i zagotować, śmietanę rozmieszać z mąką, dodać gotującego się sosu i wymieszać by śmietana nam się nie zważyła.
Mieszać energicznie rózgą. Kiedy sos jest już ładnie połączony, gotować jeszcze przez minutę ciągle mieszając.
Mięso wyjąć z folii, kroić ukośne plastry, polać sosem.
Danie podawać z ziemniakami z wody.
Komentarze