Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, o ciekawym smaku rolada drobiowa nadziana mięsem indyczym z morelami jest świetnym pomysłem na rodzinny obiad lub święta. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno w formie pieczeni.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    Garść suszonych moreli
    200 g mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1 mała cebula
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki natki pietruszki
    Sól
    Pieprz
    Ostra wędzona papryka
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Rolada drobiowa nadziana indykiem z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przygotowujemy farsz z indyka. Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z pokrojoną w kosteczkę cebulą, jajkiem , bułką tartą i natką pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe mięso mielone rozkładamy na filecie z kurczaka. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone morele. Całość zwijamy w ciasny rulon na kształt rolady. Wierzch rolady obsypujemy ostrą wędzoną papryką i czosnkiem granulowanym. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Pieczemy szczelnie zamkniętą przez 45-50 minut. Przed końcem pieczenia otwieramy folię, tak aby wierzch ładnie się zarumienił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować