Rolada Czekoladowa z kawałkami czekolady

0 (0 ocen)

  • 55 min

Coś dla wielbicieli czekolady

  • 55 min

Składniki:

  • Biszkopt na roladę:
    7 jaj
    7 łyżek cukru
    7 łyżek mąki krupczatki
    1,5 łyżeczki p. do pieczenia

    Masa Czekoladowa:
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru kryształu
    2 łyżki kakao
    10 dag margaryny
    1 kostka masła
    kieliszek spirytusu

    Dodatkowo:
    1 tabliczka czekolady gorzkiej (pokroić w drobną kostkę)
    polewa na esy floresy na roladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada czekoladowa z kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt. I zwinąć w roladę.
    Masa: Ubijamy na zimno potem na gorąco na parze 2 jajka,1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao. Po dokładnym zaparzeniu dodajemy do ciepłego 10 dag margaryny, mieszamy i studzimy. Oddzielnie ucieramy kostkę masła i łączymy z utartą masą. Dodajemy kawałki czekolady i spirytus, dokładnie mieszamy. Nadziewamy roladę. Dekorujemy boki i wierzch. Polewamy polewą i lukrem.

Porady

Zamiast polewy i lukru roladę można obsypać startą czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Spirytus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować