Rolada cappuccinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypywać cukier i ubijać,następnie dodać żółtka i wodę,dokładnie ubić.Dodać mąkę,proszek do pieczenia i cappuccino,delikatnie wymieszać.
2.Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Piec około 15 minut, w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt zdjąć z papieru ,zawinąć w ściereczkę i wystudzić.
3.Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i cappuccino,dokładnie ubić.
Kilka łyżek odłożyć do dekoracji.
4.Na biszkopt wyłożyć masę i zwinąć roladę,odłożoną masą udekorować roladę.
Komentarze