Rolada cappuccinowa pianka

5 (182 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo pyszna.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    3 łyżki wody
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cappuccino o dowolnym smaku
    szczypta soli

    pianka:
    śmietana typu ,,Śnieżka''
    mleko potrzebne do ubicia (200 ml)
    2 łyżki żelatyny
    2-3 łyżki cappuccino o dowolnym smaku
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Rolada Desery Kawy Ciasto

Rolada cappuccinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypywać cukier i ubijać,następnie dodać żółtka i wodę,dokładnie ubić.Dodać mąkę,proszek do pieczenia i cappuccino,delikatnie wymieszać.
  • 2. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Piec około 15 minut, w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt zdjąć z papieru ,zawinąć w ściereczkę i wystudzić.
  • 3. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i cappuccino,dokładnie ubić.
    Kilka łyżek odłożyć do dekoracji.
  • 4. Na biszkopt wyłożyć masę i zwinąć roladę,odłożoną masą udekorować roladę.
  • 5. Gotową roladę wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować