Rolada brokułowa

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Jestem krawcową. Wychowuję 8-letniego Kubę i 6-letnią Anię. Ta rolada smakuje na ciepło i na zimno, a przygotowałam ją dla mamy, która jest na diecie cukrzycowej.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    ● średni brokuł
    ● 5 jajek
    ● 15 dag mąki
    ● sól
    ● pieprz
    Farsz:
    ● 2 cebule
    ● 50 dag pomidorów
    Oraz:
    ● olej do smażenia
    ● masło do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada brokułowa 1. Ciasto: brokuła myjemy, dzielimy
    na różyczki i gotujemy 10
    minut w lekko osolonej wodzie.
    Odcedzamy, studzimy i drobno
    kroimy. Jajka ubijamy, wsypujemy mąkę, brokuły, doprawiamy
    solą oraz pieprzem i mieszamy.
    Ciasto wylewamy do wysmarowanej
    masłem formy 20x28 cm.
    Pieczemy 15 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.
  • Rolada brokułowa 2. Przygotowujemy farsz: cebule
    obieramy, kroimy w małą
    kostkę i szklimy na oleju. Pomidory
    sparzamy, przelewamy
    zimną wodą i zdejmujemy
    skórkę. Miąższ kroimy w kostkę.
    Dodajemy do cebuli i smażymy
    15 minut, od czasu do
    czasu mieszając.
  • Rolada brokułowa 3. Ciepłe ciasto smarujemy farszem
    i zwijamy w roladę. Pieczemy
    10 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować