Rolada boczkowa z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz. 40 min

Polecam na kanapki.

  • 3 godz. 40 min

Składniki:

  • 1-1,5 kg boczku (cienkiego)
    250 g mieszanego mięsa
    kilka ząbków czosnku
    1 jajko
    1 cebula
    2 kromki razowego chleba
    sól ,pieprz
    słodka papryka
    50 g suszonych grzybów
    2 łyżeczki lubczyku

Rolada boczkowa z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć(ok. 2 godz) ,osączyć. Boczek natrzeć solą i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie mięso zmielić razem z czosnkiem ,grzybami ,cebulą ,chlebem. Dodać jajko i dokładnie wyrobić masę. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem. Tak przygotowany farsz nałożyć na płat boczku i zwinąć w roladę. Obwiązać sznurkiem ,posypać słodką papryką ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec 80 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Komentarze

Podobne przepisy