Rolada boczkowa z lubczykiem, pieczona w zupie pieczarkowej

  • wyświetlono: 158 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Doskonała domowa wędlina

20190925_154312
  • 20 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

Składniki: 1 kg surowego boczku
5 ząbków czosnku
3 łyżki soli peklowej
3 łyżki ziół suszonego lub świeżego lubczyku
1 opakowanie zupy pieczarkowej w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Rolada boczkowa z lubczykiem, pieczona w zupie pieczarkowej

  • 1. Wykonanie: Prostokąt surowego boczku nacieramy solą peklowa i odstawiamy na 3 dni w chłodnym miejscu. Po tym czasie opłukać i osuszyć. Na części chudej wykładamy zmiażdżony czosnek i lubczyk. Zwijam w ciasną roladę i obwiązujemy sznurkiem. Posypujemy dookoła zupą pieczarkowa , zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni około 1,5 h. Studzimy.

Porady

Do rolady możemy użyć zupy cebulowej

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Rolada boczkowa

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie

Dodane przez: kuchenny świat

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie

Zapraszam na pyszną pieczoną pierś...

Schab pieczony w przyprawach

Dodane przez: KatarzynaJ

Schab pieczony w przyprawach

Pieczony schab to dokonały pomysł...

SCHAB PIECZONY W MAŚLANCE Z CEBULĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Schab pieczony w maślance z cebulą

Schab pieczony w maślance z dodatkiem...

Łopatka pieczona w majonezie

Dodane przez: Gregorhspeed

Łopatka pieczona w majonezie

W sumie miała być karkówka, bo...

Szynka pieczona w rękawie

Dodane przez: ewaeu

Szynka pieczona w rękawie

Pyszna , tak można powiedzieć...

Rolada drobiowa z indyka

Dodane przez: bienpyt

Rolada drobiowa z indyka

Delikatna, domowa, smaczna bez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE