Rolada boczkowa mocno czosnkowa

5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna aromatyczna domowa wędlinka :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,2 kg boczku surowego
    1 główka czosnku
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
    tłuszcz do obsmażenia
    woda do podlania mięsa
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada boczkowa mocno czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Boczek (jeżeli jest dosyć gruby) przeciąć na pół ale nie docinać do końca.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • nikolaxxxx 2. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna do smaku. Posmarować całe rozgniecionym czosnkiem. Zwinąć w roladę.
  • nikolaxxxx 3. Roladę związać sznurkiem lub spiąć szpilkami do rolad. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu i podlać wodą. Próżyć do miękkości ok 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować