rolada biszkoptowa z owocami

0 (0 ocen)

Zimą przygotowuję ją z mrożonych owoców.

Składniki:

  • Na ciasto : • 4 jajka • 0,5 szklanki cukru • 3/4 szklanki mąki tortowej • Łyżeczka proszku do pieczenia Na nadzienie: • kubek serka Almette o smaku owoców leśnych • 20 g naturalnego serka homogenizowanego • borówki

Rolada biszkoptowa z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę. Dodawać stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i połączyć delikatnie z ubitą pianą z białek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 170 stopni ok. 15 minut. Ciepłe ciasto zawinąć w ściereczkę i zrolować. Masa: oba serki połączyć ze sobą. Na ostudzoną roladę rozsmarować serek( trochę zostawić do dekoracji), ułożyć borówki i zwinąć. Pozostałym serkiem udekorować wierzch i ozdobić borówkami.

Porady

Ciasto schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy