Rolada biszkoptowa z galaretką z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Roladę robię dość często na różne, z bitą śmietaną , kremami dziś z galaretką.

  • 20 min

Składniki:

  • biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szkl maki
    3/4 szkl cukru
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    1 łyżkę oleju
    Dodatkowo - galaretka

Rolada biszkoptowa z galaretką z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy bialka, dodajemy cukier. Nastepnie dodajemy zóltka, olej i mąkę z proszkiem (delikatnie mieszajac). Smarujemy rozgrzana (dużą blachę tłuszczem, o czym wylewamy ciasto. Pieczemy 10-12 minut w temp 180 ni. Nie wolno dopuscic do wyschniecia ciasta, bo sie nie zroluje.

    Gorace ciasto od razu zawijamy (rolujemy) w pergamin lub bawelniana sciereczke.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy