Rolada A`la Marta

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 50 min

Rolada z szynki wieprzowej z mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek i marchewki .

  • 3 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 duży kawałek szynki wieprzowej (ok 0,7 kg), 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 marchewki, 3 cebule, 0,3 kg pieczarek, 4 ząbki czosnku, musztarda sarepska, przyprawy (słodka papryka, pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada a`la marta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę wieprzową należy przekroić i roztrzaskać na niezbyt gruby płat. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i papryką. Wycisnąć 2 ząbki czosnku i dodać pół cebuli pokrojoną w kosteczkę. Pieczarki lekko podsmażyć.
  • 2. Całą szynkę posmarować musztardą sarepską. Następnie wyłożyć całość pieczarkami. Marchewkę obrać, przekroić na 4 części i położyć na pieczarki.
  • 3. Roladę zwinąć i powiązać nicią. Wyłożyć na blaszce. Resztę cebuli pokroić i posypać szynkę. Obrać dwa ząbki czosnku, pokroić na połówki i także dodać.
  • 4. Włożyć do pieca i piec przez około 2 i pół godziny w temperaturze 180 stopni . Co jakiś czas podlać wodą.
  • 5. Gotową pieczeń odwinąć z nici i pokroić. Podać z kluskami i surówką z kapusty pekińskiej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować