Rolada a`la marta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę wieprzową należy przekroić i roztrzaskać na niezbyt gruby płat. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i papryką. Wycisnąć 2 ząbki czosnku i dodać pół cebuli pokrojoną w kosteczkę. Pieczarki lekko podsmażyć.
2.Całą szynkę posmarować musztardą sarepską. Następnie wyłożyć całość pieczarkami. Marchewkę obrać, przekroić na 4 części i położyć na pieczarki.
3.Roladę zwinąć i powiązać nicią. Wyłożyć na blaszce. Resztę cebuli pokroić i posypać szynkę. Obrać dwa ząbki czosnku, pokroić na połówki i także dodać.
4.Włożyć do pieca i piec przez około 2 i pół godziny w temperaturze 180 stopni . Co jakiś czas podlać wodą.
5.Gotową pieczeń odwinąć z nici i pokroić. Podać z kluskami i surówką z kapusty pekińskiej.
Komentarze