Rolada

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję, bo muszę, ale pieczenie to już sama przyjemność.

Składniki:

  • 35 dag herbatników petit beurre
    6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
    1 i 3/4 szkl. cukru pudru
    2 łyżki kakao
    20 dag masła
    20 dag wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozkruszamy. Kawę zaparzamy w 1 i 1/3 szkl. wrzątku. Wlewamy do herbatników. Wsypujemy 3/4 szkl. cukru i kakao. Dokładnie mieszamy. Masło ucieramy z resztą cukru i 3/4 wiórków kokosowych.
  • 2. Z masy kawowej na folii spożywczej formujemy prostokąt grubości ok. 2 cm. Smarujemy masą kokosową, zostawiając 1-cm brzegi. Zwijamy. Obtaczamy w reszcie wiórków. Wkładamy na 8 godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Masa kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować