Rogaliki z trzema nadzieniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Po prostu świetna przekąska - każdy znajdzie coś dla siebie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag ciasta francuskiego,
    Na nadzienie:
    20 dag twarożku,
    10 dag startego ostrego żółtego sera,
    jajko,
    odrobina sosu tabasco,
    4 plastry szynki,
    łyżeczka ziaren zielonego pieprzu,
    opakowanie sosu ziołowego do sałaty,
    łyżka kaparów,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogaliki z trzema nadzieniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać twarożek, starty ser żółty i jajko. Powstałą masę podzielić na 3 równe części. Jedną doprawić sosem tabasco. Do drugiej dodać pokrojoną szynkę i rozgniecione ziarna pieprzu, a do trzeciej kapary oraz zioła ( zawartość opakowania sosu ziołowego do sałaty) doprawiając całość solą i pieprzem.
    Arkusze ciasta francuskiego przekroić w poprzek na pół i jeszcze raz - na trójkąty. Na środku trójkątów wyłożyć średnio po 1-2 łyżeczki nadzienia. Zrolować ciasto, formując rogaliki. Blachy do pieczenia opłukać zimną wodą, ułożyć rogaliki. Piec w temp 180 stopni przez ok 20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kapary Sery Szynka Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować