Rogaliki z pasztetem, szynką i papryką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mogą stanowić świetną karnawałową przekąskę.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ok 6 sztuk:

    1 rolka ciasta francuskiego
    1 opakowanie pasztetu np. Profi z drobiem i czosnkiem
    Plastry szynki (tyle ile rogalików)
    Plastry sera mozzarella (tyle ile rogalików)
    ok ½ papryki czerwonej

    Dodatkowo:
    1 małe jajko
    kminek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rogaliki z pasztetem, szynką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dość grubo pasztetem. Dzielimy na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy plaster szynki, sera mozzarella oraz paseczki papryki. Zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują także z filiżanką czerwonego barszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować