Rogaliki z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Każde dziecko mi znane lubi masę krówkową . To właśnie dla naszych milusińskich upiekłam te rogaliki. Szybko znikają z talerzy.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:2 szkl. mąki
    2,5 dag.drożdży
    1 łyżka cukru
    12 dag. margaryny
    1 żółtko
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    1 puszka masy krówkowej czekoladowej
    rozmieszane jajko
    Lukier:
    4 łyżki soku z aroni
    pół szkl. cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Rogaliki

Rogaliki z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z masą krówkową 1. Przygotuj blachy i składniki.
  • Rogaliki z masą krówkową 2. Drożdże wymieszaj z cukrem. Do mąki dodaj margarynę,żółtko.śmietanę,sól,cukier waniliowy,drożdże i zagnieć ciasto.Ciasto przykryj ściereczką by podrosło.
  • Rogaliki z masą krówkową 3. ciasto podziel na pół,rozwałkuj na okrągły placek.Radełkiem lub nożem pokrój na 8 trójkątów. Nakładaj masę i zwijaj rogaliki.
  • Rogaliki z masą  krówkową 4. Rogaliki posmaruj jajkiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 min.
  • Rogaliki z masą krówkową 5. Z soku i cukru pudru utrzyj lukier. Udekoruj rogaliki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować